2011-11-18 13:03:42• hírek • Póti Orsolya

Kosárlabdameccsek a Füstmentes Világnap Alkalmából

November 17.-e, a Füstmentes Világnap alkalmából sportprogramot és egyéb akciót szervezett a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ a fiatalok számára. A diákok november 18-19. között kosárlabdameccseken vehetnek részt.

Egy kampány keretében újabb sporttevékenységgel akarja felhívni a drogprevenciós központ a fiatalok figyelmét a dohányzás negatív hatásaira. A programot megelőzően a központ önkéntesei információs szórólapokat osztottak szét a „Mihai Eminescu" Nemzeti Kollégium, a „Doamna Stanca" Kollégium, a „Ioan Slavici" Kollégium, a „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum, valamint az I.C. Bratianu Műszaki Líceum diákjai között.

Az önkéntesek emellett egy olyan akciót is indítottak, melynek keretében egy szál cigiért egy naptárt nyújtottak át a diákoknak, az összegyűjtött cigarettát pedig megsemmisítik tanáraik, vagy a drogprevenciós központ munkatársai előtt. A diákok a rendőrség munkáját is segítették: „A cigaretta árusítása kiskorúaknak tilos" feliratú táblát vittek az olyan üzletekbe, amelyek a fent említett iskolák környékén találhatóak.

November 18-19. között a Drogprevenciós Központ, a Megyei Tanfelügyelőség, a Sport Mindenkinek Egyesület második alkalommal rendezi meg az „Iskolai nevelés kosárlabdán keresztül'" elnevezésű rendezvényét a „Grigore Moisil" I-VIII. Általános Iskolában. A kosárlabda meccseket 10-18 év közötti fiúknak és lányoknak szervezték. A nyertes csapatok medálban és oklevélben részesülnek. A meccsek utáni szünetekben a központ önkéntesei dohányzásellenes üzenettel ellátott szórólapokat osztogatnak a diákoknak.

Mint megtudtuk, a versenyre 284 Szatmár, Zilah és Máramaros megyei diák iratkozott fel.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: